Denne kjøttpuddingen er saftig og med god smak av elg. Den kan også lages av andre typer vilt eller storfe.
1/2 dl griljermel
1 dl fløte
1 finhakket løk
500 g kjøttdeig av elg
1 sammenpisket egg
1 ts salt
1 ts pepper
2 pk bacon i skiver
Bland griljermel og fløte i en bolle, og la det svelle i 5 minutter. Elt sammen alle ingrediensene utenom baconet.
Legg baconskivene med litt overlapp i en ildfast brødform. La endene henge utover kanten. Fordel deigen i formen. Pakk over baconendene og stek i vannbad, midt i ovnen på 150 grader i ca 40 minutter.
Serveres med brun saus, poteter, stekt sopp og valgfrie grønnsaker, f.eks. blomkål, rosenkål, surkål eller bønner.
Du finner oppskrift på gammeldags, brun saus her
Du kan abonnere på nyheter fra bloggen min, ved å gå inn HER og trykke “Follow”. Det er helt gratis 😊
Du kan også følge bloggen på FB