Kjøttpudding av elg

Denne kjøttpuddingen er saftig og med god smak av elg. Den kan også lages av andre typer vilt eller storfe.

1/2 dl griljermel

1 dl fløte

1 finhakket løk

500 g kjøttdeig av hjort

1 sammenpisket egg

1 ts salt

1 ts pepper

2 pk bacon i skiver

Bland griljermel og fløte i en bolle, og la det svelle i 5 minutter. Elt sammen alle ingrediensene utenom baconet.

Legg baconskivene med litt overlapp i en ildfast brødform. La endene henge utover kanten. Fordel deigen i formen. Pakk over baconendene og stek i vannbad, midt i ovnen på 150 grader i ca 40 minutter.

Serveres med brun saus, poteter, stekt sopp og valgfrie grønnsaker, f.eks. blomkål, rosenkål, surkål eller bønner.

Du finner oppskrift på gammeldags, brun saus her

Du kan abonnere på nyheter fra bloggen min, ved å gå inn HER og trykke “Follow”. Det er helt gratis 😊

Du kan også følge bloggen på FB

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg