Koreansk fritert kylling – Yangnyeom Chicken

Denne oppskriften gir knasende sprø kylling med en fantastisk saus. Oppskriften er passe til 4 personer.

 

 

800 g kyllinglårfilet, delt i biter som passer i munnen

2 ss risvin

2 ts hakket ingefær

1 ts salt

1/2 ts malt svart pepper

2,5 dl potetmel

Friterolje

Bland alle ingrediensene, bortsett fra friteroljen og sett til side til du er klar til å fritere.

Varm oljen i en gryte til 175 grader. Legg forsiktig i den meldekte kyllingen og kokden i 3 – 5 minutter, avhengig av kyllingstørrelse. Ikke ha for mye i gryten av gangen. Ta ut den ferdige kyllingen og legg dem på litt kjøkkenpapir mens du steker de resterende kyllingbitene. Når den første runden av fritering er fullført, fjernes deigrester fra oljen. Stek deretter kyllingen en runde til når oljetemperaturen er 175 grader igjen. Stek dem til de er gylne og sprø (2 – 3 minutter)

Sausen:

3 ss ketshup

2,5 ss gochujang (koreansk chilipasta)

1/2 dl honning

1/2 dl brunt sukker

2 ss soyasaus

2 ss finhakket hvitløk

1 ss sesamolje

Kok opp alle ingrediensene til sausen og hell over den friterte kyllingen og server mens kyllingen fortsatt er knasende sprø.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg