Kylling med rød currysaus

Denne oppskriften er en av spesialitetene til sønnen min og når den skal serveres har vi alltid en diskusjon om hvor sterk den skap være. Nå har vi kommet frem til en løsning alle kan leve med, og det er at hver enkelt kan drysse over så mye av chilien de  ønsker. Oppskriften er passe til 4 personer.

 

1 ss olje

1/2 ss ingefærpurè

1/2 ss finhakket hvitløk, eller purè fra tube

5-6 ss rød currypaste

400 ml kokosmelk

400 ml kokoskrem

600 g kyllingfilet, kuttet i terninger

kaffirlimeblader (helst fersk)

2 ss fishsauce

1 ss brunt sukker

1 neve finhakket thaibasilikum eller koriander, pluss litt til serveringen

1 rød chili, finstrimlet

ingefær i tommelstørrelse, skåret i fyrstikkstykker

kokt ris, til servering

Varm oljen i en stor kjele og fres ingefær og hvitløk i 2 minutter. Tilsett rød currypaste og fres et par minutter til. Tilsett kokosmelk og krem og la det småkoke til oljen stiger til overflaten. Tilsett kylling og kaffirlime, og la det småkoke i 15 min eller til kyllingen er gjennomkokt.

Tilsett fishsauce og sukker, smak til – hvis du liker det litt saltere, tilsett mer fishsauce, hvis du liker det søtere, tilsett litt mer sukker. Tilsett thaibasilikum, rør rundt og fordel det i porsjonsboller. Dryss over chili, litt thaibasilikum og litt thaibasilikum. Server med ris.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg