Kyllingfilet med smørdampa beter, ovnspoteter og blåskimmelsaus

Denne retten blir veldig harmonisk i munnen, med sødmen fra betene og skarpheten fra osten i sausen. Den er også enkel å servere til gjester, siden både betene og sausen kan gjøres klar i forveien og potetene gjør seg nesten selv, når de har kommet i ovnen.

Potetene:

Hell litt nøytral olje i en ildfast form, legg i poteter. Rull dem rundt, så de får olje på alle kanter. Krydre dem med salt og pepper og sett dem i ovnen på 200 grader til de er møre. Snu litt på dem, så de får litt farge på alle kanter.

 

Sausen:

2 finhakkede løk

2 ss smør

2 laurbærblader

3 dl chablis

2 ss kyllingfond

150 g blåskimmelost

5 dl fløte

1 ss konjakk

Løken blankes mør i smør. Tilsett hvitvin og laurbærblader og la det koke inn til grøtkonsistens. Tilsett fløte, kyllingfond, konjakk og osten. Kok i noen minutter, til sausen får fin konsistens. Smak til med salt og pepper.

 

Rotgrønnsakene:

1 rødbete, skrelt og delt i terninger

1 gulbete, skrelt og delt i terninger

1 løk i tynne båter

1 god klatt smør

Salt og pepper

Smelt smøret i en kjele, tilsett løken og la den frese til den begynner å få litt farge. Tilsett betene, litt salt og pepper.

La det koke i smøret på lav temperatur, mens du rører av og til. Sjekk etter noen minutter om de er møre. Koketiden er avhengig av størrelsen på terningene.

 

Kyllingfileten:

800 g kyllingfilet

Salt og pepper

Smør til steking

Krydre kyllingen med salt og pepper og brun det på begge sider i en stekepanne. La det stå på lav varme til gjennomstekt, men fortsatt saftig. Om du bruker steketermometer, skal kjernetemperaturen være 68 grader.

 

Du kan abonnere på nyheter fra bloggen min, ved å gå inn HER og trykke “Follow”. Det er helt gratis 😊

Du kan også følge bloggen på FB

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg