Laks på en seng av fløtegratinerte poteter og grønnsaker

8 poteter i løvtynne skiver.

4 store gulrøtter i løvtynne skiver

1 purre i strimler

2 fedd finhakket hvitløk

800 g laks

2 ts fiskekrydder

1 ts salt

1/2 ltr fløte

1 pk minitomater, delt i to

Salt og pepper til laksen

Jeg deler opp poteter og gulrøtter i kjøkkenmaskinen, men du kan gjerne bruke mandolin.

Smør en ildfast form med litt olje eller smør.

Bre potetskivene utover og sett i ovnen på 250 grader til de begynner å få litt farge.

Legg på gulrøtter, purre og tomater. Bland fløten med krydderet og hell over grønnsakene. Krydre laksen med litt salt og pepper og legg den på toppen. Sett i ovnen på 200 grader med folie over i 15 min. Ta av folien og la den stå til alt får litt farge, ca 15 minutter til. Sjekk at laksen er klar, om ikke kan det stå litt til.

Du finner flere fristende fiskeoppskrifter her:

https://aperitivomat.blogg.no/category/fisk

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg