Laks teryiaki er en kjapp, velsmakende rett, som er populær hjemme hos oss. Fisken kan erstattes av annen fisk, eller kylling eller annet kjøtt, men jeg anbefaler på det varmeste å prøve den med laks.
2 strimlede løk
1 pakke skivet sopp (helst shiitake)
3 dl teriyakisaus
1 sitron, kun saften
2 ss flytende honning
6 finhakkede hvitløksfedd
4 ss sweet chilisaus
2 ss soyasaus
600 g laksefilet i terninger
2 strimlede paprika, gjerne forskjellige farger
Fres løk og sopp i en wok eller stor stekepanne med litt nøytral olje. Tilsett teriyakisaus, sitronsaft, honning, hvitløk, sweet chilisaus og soyasaus. La det koke i noen minutter. Legg i laksefilet, og paprika, sett på lokket og la det putre til laksen er gjennomkokt. NB! Ikke rør etter at fisken er lagt i, for den går fort i stykker.
1 pk risnudler tilberedes etter anvisningen på pakka.
Legg nudlene på tallerken og hell laksesausen over. Pyntes med litt koriander og sesamfrø.
Du kan abonnere på nyheter fra bloggen min, ved å gå inn HER og trykke “Follow”. Det er helt gratis 😊
Du kan også følge bloggen på FB