Laks teriyaki – en kjapp, velsmakende japansk rett

Laks teryiaki er en kjapp, velsmakende rett, som er populær hjemme hos oss. Fisken kan erstattes av annen fisk, eller kylling eller annet kjøtt, men jeg anbefaler på det varmeste å prøve den med laks.

2 strimlede løk

1 pakke skivet sopp (helst shiitake)

3 dl teriyakisaus

1 sitron, kun saften

2 ss flytende honning

6 finhakkede hvitløksfedd

4 ss sweet chilisaus

2 ss soyasaus

600 g laksefilet i terninger

2 strimlede paprika, gjerne forskjellige farger

Fres løk og sopp i en wok eller stor stekepanne med litt nøytral olje. Tilsett teriyakisaus, sitronsaft, honning, hvitløk, sweet chilisaus og soyasaus. La det koke i noen minutter. Legg i laksefilet, og paprika,  sett på lokket og la det putre til laksen er gjennomkokt. NB! Ikke rør etter at fisken er lagt i, for den går fort i stykker.

1 pk risnudler tilberedes etter anvisningen på pakka.

Legg nudlene på tallerken og hell laksesausen over. Pyntes med litt koriander og sesamfrø.

 

Du kan abonnere på nyheter fra bloggen min, ved å gå inn HER og trykke “Follow”. Det er helt gratis 😊

Du kan også følge bloggen på FB

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg