Laks teryiaki

Laks teryiaki er en kjapp, velsmakende rett, som er populær hjemme hos oss. Fisken kan erstattes av annen fisk, eller kylling eller annet kjøtt.

2 strimlede løk

1 pk skivet sopp (helst shiitake)

3 dl teriyakisaus

Saften av 1 sitron

2 ss flytende honning

6 finhakkede hvitløksfedd

4 ss sweet chilisaus

2 ss soyasaus.

600 g laksefilet i terninger

2 strimlede paprika (gjerne i forskjellige farger)

1 pk nudler (etter eget ønske)

Koriander, frisk til pynt

Sesamfrø

Fres løk og sopp i en wok eller stor stekepanne. Tilsett teriyakisaus, sitron, honning, hvitløksfedd,  sweet chilisaus og soyasaus. La det koke i noen minutter. Legg i laksefileten, paprika, sett på lokket og la det putre til laksen er gjennomkokt. NB! Ikke rør etter at fisken er lagt i, for den går fort i stykker.

Nudlene tilberedes etter anvisningen på pakka.

Legg nudlene på tallerken og hell laksesausen over. Pyntes med litt koriander og sesamfrø.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg