Lakseburgerne:
800 g fersk laksefilet
4 fedd hvitløk
1 rød chilli, finhakket
1 stor løk, finhakket
1/2 ts muskat
2 egg
saften av 1/2 lime
en god neve fersk persille, hakket
1 ss soyasaus
salt og pepper
Bland alt, untatt laksen i en blender og kjør det til en jevn masse. Hakk laksen i små biter og bland den alt sammen. Stek i pannen, det er lurt å bruke en stekering.
Tartarsaus:
1 pose majones
1 ss agurkmiks
3 ss kapers
1 ts engelsk sennep, eller dijon
Litt finhakket persille
Alt røres sammen og smakes til med salt og pepper.
Du kan gjerne kjøpe burgerbrød, men hjemmelagde smaker mye bedre. Du finner oppskrift her:
https://aperitivomat.blogg.no/1489129040_burgerbrd.html
Server med salat, tomat, agurk og ovnsbakte poteter, som gjøres slik:
Risle litt olivenolje i en langpanne, legg i minipotetene. Dryss over litt salt og pepper, risler over litt mer olje og sett dem i ovnen på full guffe. Når de begynner å få litt farge, skrus de ned til 200 grader og la dem steke til de er sprø utenpå og myke inni.