Lammebollesuppe

Denne italienske suppen smaker godt en kald høst eller vinterkveld. Om du ikke får tak i lammekjøttdeig, kan du bruke annen kjøttdeig også. Oppskriften er passe til 4 personer.

300 g lammekjøttdeig

1 ts salt

1 klype svart pepper

1 fedd finhakket hvitløk

1/2 ts chili

1/2 ts fennikelfrø

1 egg

1 ss potetmel

25 g parmesan, revet

1 ss olivenolje til steking

1 løk, finhakket

2 fedd hvitløk, finhakket

2 gulrøtter i terninger

2 persillerøtter i terninger

1 l kyllingkraft

1 neve persilleblader, finhakket

Rør sammen kjøttdeil, salt, pepper, 1 hvitløk, chili, fennikel, egg, potetmel og parmesan og la den hvile i noen minutter før den formes til små boller, ca. 15-20 stk. Stek kjøttbollene i olivenolje, rist på pannen slik at de blir runde. La bollene steke i ca. 5 minutter.

Kok opp løk, hvitløk, gulrot, persillerot og kraft og la det koke i ca. 10 minutter. Tilsett persilleblader og bollene og la det koke i enda et par minutter og smak til med salt og pepper.

Serveres med godt brød, f.eks. valnøttbrød.

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg