Lammecarréten:
1,5 kg lammecarré
Lag marinade av:
2 ss honning
2 ss dijonsennep
1 ts hvitløk fra tube
saft av 1/2 sitron
1 ts rosmarin fra flaske, ev. 2 ts tørket
La kjøttet ligge i marinaden i minimum to timer, gjerne over natten. Grilles raskt på hver side på grillen eller i grillpanne. Sett inn steketermometer og sett kjøttet i ovnen på 125 grader i ca 20 minutter, til termometeret viser 55 grader. La det hvile en stund før det skjæres i.
Sausen:
1/2 finhakket løk
litt smør til steiking
2 fedd finhakket hvitløk
4 dl rødvin
2 ss god og søt balsamicoeddik
2 laurbærblader
1 kvast rosmarin
4 dl god lammekraft
100 g smør
1 ss maisenna
Salt og pepper
Blank løken i litt smør. Tilsett hvitløk, balsamico og rødvin og la det koke til 1/4 av væskemengden. Det tar ca. 30 min. Tilsett kraft, laurbær og rosmarin og la det koke i 20 minutter til. Sil blandingen og tilsett maisenna. La det få et raskt oppkok og tilsett smøret. Når smøret er tilsatt, skal ikke sausen koke mer, kun røres i til smøret har smeltet.
Rotgrønnsakene finner du oppskrift på her
Jeg har servert med potetpurè, som du vinner oppskrift på her