Lammetagine

Mye av maten i Tunisia er laget i en tagine, som er en slags leirkrukke med et konisk lokk. Det fine med denne er at den kan settes direkte på åpen varme. Om du ikke har en tagine, kan du bruke en stor gryte.

1 kg lammefilet

1 ts kajennepepper

2 ts sort pepper

2 ss malt ingefær

1 ss gurkemeie

1 kanelbark

1 ss malt spisskummen

4 ss olivenolje

3 finhakkede løk

4 finhakkede fedd hvitløk

2 gulrøtter i terninger

1 flaske (eller 2 bokser) hakkede tomater (helst Mutti)

100 g tørkede aprikoser

50 g dadler

1 klype safran

2 dl hønsefond

Skjær lammefileten i terninger. Bland kajennepepper, sort pepper, malt ingefær, gurkemeie, kanelbark og malt spisskummen. Gni kjøttet inn med halvparten av krydderet og la det hvile over natten. Resten av krydderblandingen skal brukes i sausen senere.

Varm olivenolje i taginen. Stek løk, hvitløk og gulrøtter sammen med resten av krydderblandingen på lav temperatur i 8-10 minutter. Tilsett kjøttet og la det brunes med i noen minutter.

Tilsett hakkede tomater, aprikoser, dadler, safran og hønsefond. La det koke i 30 minutter.

Serveres med hakket koriander og naturligvis couscous, smakt til efter behag. Jeg har tilsatt finhakket mynte, finhakket koriander og rosiner.

Du kan abonnere på nyheter fra bloggen min, ved å gå inn HER og trykke “Follow”. Det er helt gratis 😊

Du kan også følge bloggen på FB

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg