Langtidsstekt oksesteik med nydelig saus

Jeg langtidssteker ofte kjøtt som ikke er så mørt i utgangspunktet. Da blir selv det seigestekjøttet fantastisk mørt. Her har jeg brukt en surret oksestek, Som jeg har brunet raskt på alle kanter og lagt i en ildfast form, sammen med 4 løk i store strimler, 4 gulrøtter i skiver, 3 dl vann og 4 laurbærblader.

Dekkes med aluminiumsfolie og settes langt ned i ovnen 65 grader i 12-14 timer. Pass på at kjernetemperaturen ikke blir for høy. Hvis den begynner å øke mot 65 grader, må temperaturen i ovnen reduseres til 55 grader.

Saus:

Når det nærmerseg tiden kjøttet skal tas ut, starter jeg med sausen.

4 ss smør

4 ss mel

Avsilt kraft fra oksesteken

4 ss oksefond

1 dl fløte

Salt og pepper

Smelt smør i en gryte, la det bli gyllenbrunt. Tilsett mel og fres det sammen med smøret til det får en gyllen nøttefarge. Det er viktig for smaken, at du bruker tiden det tar og bruner det godt. Rør inn den avsilte kraften fra oksesteken litt og litt, mens du rører. Tilsett oksefond og en fløte. Smak til med salt og pepper.

Skjær steken i tynne skiver, server med den deilige sausen, nykokte poteter eller en deilig potetmos, grønnsakene fra stekingen og f.eks. blomkål, romanesco eller andre grønnsaker du liker.

Du kan abonnere på nyheter fra bloggen min, ved å inn HER og trykke “Follow”. Det er helt gratis 😊

Du kan også følge bloggen på FB

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg