Langtidsstekt oksestek med soppsaus

Jeg langtidssteker ofte kjøtt som ikke er så mørt i utgangspunktet. Da blir selv det seigestekjøttet fantastisk mørt. Her har jeg brukt en surret oksestek.

1 surret oksesteik

4 løk i store strimler

4 gulrøtter i skiver

3 dl vann

4 laurbærblader

Brun steika raskt på alle kanter og legg den i en ildfast form, sammen med løk i store strimler, gulrøtter, vann og laurbærblader.

Dekk med aluminiumsfolie og settes langt ned i ovnen 65 grader i 12-14 timer. Pass på at kjernetemperaturen ikke blir for høy. Hvis den begynner å øke mot 65 grader, må temperaturen i ovnen reduseres til 55 grader.

Når det nærmer seg tiden kjøttet skal tas ut, starter jeg med sausen. Smelt 4 ss smør i en gryte, tilsett 1 pk sopp i skiver og la det bli gyllenbrunt. Tilsett 4 ss mel og fres det sammen med soppen og smøret til det får en gyllen nøttefarge. Det er viktig for smaken, at du bruker tiden det tar og bruner det godt. Rør inn den avsilte kraften fra oksesteken litt og litt, mens du rører. Tilsett 4 ss oksefond og en skvett fløte. Smak til med salt og pepper.

Skjær steken i tynne skiver, server med den deilige sausen, nykokte poteter eller en deilig potetmos, grønnsakene fra stekingen og f.eks. brokkoli, romanesco eller andre grønnsaker du liker.

Bloggen har flyttet og fått nytt design. Sjekk her.

Du kan også følge bloggen på FB

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg