Thaimat er veldig populært hos oss. Blandingen av salt, søtt og sterkt er helt fantastisk. Denne thaisalaten kan lages av biff, men kan også lages av rester etter en middag av f.eks. indrefilet.
Dressing:
1 boks kokosmelk
1 ss peanøttsmør
1/2 glass sataysaus
2 dl sweet chili dipping sauce
1 lime, kun saften
Rør alt godt sammen og la det stå kaldt, mens du lager salaten.
Salaten:
1 mango i små terninger
1/2 agurk i små terninger
1/2 finhakket rødløk
1 finhakket vårløk
1 finhakket, rød paprika
2 finhakkede chili
2 lime, kun saften
1 potte finhakket koriander
Bland salaten i en bolle eller på et fat.
Biffen:
200 g biffkjøtt
4 ss nøytral olje
1 ss red curry paste
1 ss sweet chili dipping sause
Del kjøttet i terninger. Stek det raskt i oljen, med red currypaste og sweet chili dipping sauce.
Bland kjøttet sammen med resten av salaten og server umiddelbart, sammen med dressingen.