Mammas gratinerte tørrfisk

Denne oppskriften har jeg fått av mamma og den ble til på en tur til Lofoten. Jeg synes den smaker helt nydelig og den er dessuten kjekk å lage, siden alt settes på bordet i en form. Oppskriften er passe til 4 pers.

 

600 g tørrfiskfilet, utvannet

1/2 glass hakka, soltørka tomater

4 fedd hvitløk i skiver

1/2 dl olivenolje

1 finhakka løk

2 gulrøtter i tynne skiver

1/2 blomkål i bittesmå buketter

8 poteter i skiver

2 fedd hvitløk i skiver

1/2 ltr fløte

250 g reven ost, gjerne flere slag

50 g reven parmesan

Salt og pepper

Legg fisken i en blanding av soltørka tomater inkl. oljen, olivenolje og 4 hvitløksfedd, i minst 3 timer, gjerne over natta.

Kok potetskiver og 2 fedd hvitløk nesten møre i fløte. Legg fisken inkl. noe av marinaden, tomatene og hvitløken i en ildfast form. Dryss over litt salt og pepper. Legg på grønnsakene og hell over potetblandingen. Dryss på parmesan og den andre revne osten. Gratiner i ovnen på 180 grader i 1 time. Om osten begynner å bli for mørk, dekk over med aluminiumfolie.

Og her… et bilde jeg tok på Heimøya, Lofoten, før tørrfisken havnet på kjøkkenet vårt.

Du kan abonnere på nyheter fra bloggen min, ved å gå inn HER og trykke “Follow”. Det er helt gratis 😊

Du kan også følge bloggen på FB

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg