Mandelkjernepudding med rød saus

Mandelkjernepudding er en av favorittene mine fra barndommen og jeg er fortsatt veldig glad i denne desserten.

Denne oppskriften er passe til 6-8 personer

Pudding:

3 dl fløte

5 dl melk

1 dl sukker

75 g maisennamel

3 plater gelatin (6 plater hvis du vil velve den over på fat)

10 dråper mandelessens

2 egg, lettpiskede

50 g skåldede, grovhakkede mandler

Legg mandlene i kokende vann et par minutter, så det blir lett å fjerne skallet. Tørk av og grovhakk dem.

Bland fløte, melk, sukker og maisenna og kok det opp under stadig omrøring, så ikke maisennaen legger seg i bunnen og blir til klumper. Demp varmen så det får småkoke i ca. 5 minutter, mens du rører.

Legg gelatinplatene i kaldt vann i 10 minutter, klem ut overflødig væske og rør den inn i den varme melkeblandingen. Ta kjelen av platen og rør i den så den blir litt avkjølt får du rører inn de sammenpiskede eggene.

Smak deg frem med mandelessens. Den skal ikke ta helt overhånd. Bland inn mandlene og hell puddingen i bolle eller en lett oljet, pen form til hvelving. Avkjøles i noen timer, gjerne over natta.

Rød saus:

1 1/2 dl vann

1 1/2 dl sukker

1 pose (400 g) frosne skogsbær

Alt blandes i en kjele og kokes opp. Kjør med stavmikser og hell blandingen igjennom en sil. Avkjøles.

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg