Mandelkjernepudding er en av favorittene mine fra barndommen og jeg er fortsatt veldig glad i denne desserten.
Denne oppskriften er passe til 6-8 personer
Pudding:
3 dl fløte
5 dl melk
1 dl sukker
75 g maisennamel
3 plater gelatin (6 plater hvis du vil velve den over på fat)
10 dråper mandelessens
2 egg, lettpiskede
50 g skåldede, grovhakkede mandler
Legg mandlene i kokende vann et par minutter, så det blir lett å fjerne skallet. Tørk av og grovhakk dem.
Bland fløte, melk, sukker og maisenna og kok det opp under stadig omrøring, så ikke maisennaen legger seg i bunnen og blir til klumper. Demp varmen så det får småkoke i ca. 5 minutter, mens du rører.
Legg gelatinplatene i kaldt vann i 10 minutter, klem ut overflødig væske og rør den inn i den varme melkeblandingen. Ta kjelen av platen og rør i den så den blir litt avkjølt får du rører inn de sammenpiskede eggene.
Smak deg frem med mandelessens. Den skal ikke ta helt overhånd. Bland inn mandlene og hell puddingen i bolle eller en lett oljet, pen form til hvelving. Avkjøles i noen timer, gjerne over natta.
Rød saus:
1 1/2 dl vann
1 1/2 dl sukker
1 pose (400 g) frosne skogsbær
Alt blandes i en kjele og kokes opp. Kjør med stavmikser og hell blandingen igjennom en sil. Avkjøles.