Margaritaiskake

Denne iskaken er inspirert av den klassiske meksikanske cocktailen Margarita. Den er alkoholfri og smaker lett syrlig og litt søtt.

Bunn:

225 g søt havrekjeks (f.eks. Bixit eller Digestive)

100 g smør

Knus kjeksen i en morter eller i to plastposer utenpå hverandre ved hjelp av en kjevle. Bland kjekssmulene med smeltet smør. Fordel blandingen i en middels kakeform, på et bakepapir og press det sammen til en fast såle. Sett formen kaldt.

Fyll:

2 vaniljestenger av god kvalitet (f.eks. Tahiti)

5 dl melk

3 dl fløte

6 eggeplommer

200 g sukker

1 dl margaritamix

Del vaniljestengene på langs og skrap ut frøene. Kok langsomt opp melk og fløte med vaniljestengene inkludert frø. Ta kjelen til side og la det trekke i 20 minutter under lokk. Pisk eggeplommer og g sukker til eggedosis. Tilsett melk og vaniljeblandingen i eggedosisen under omrøring. Ta denne blandingen tilbake i kjelen og varm opp til 80 grader under omrøring til det tykner. Sil blandingen over i en bolle og avkjøl. Rør inn margaritamixen og hell blandingen over bunnen. Sett i fryseren til neste dag.

Løsne iskaken fra formen og legg den over på et fat. La den stå i kjøleskapet i noen minutter, så den ikke er helt stivfrossen. Pynt med limeskiver, revet limeskall, mynteblader og pikekyss.

 

Du kan abonnere på nyheter fra bloggen min, ved å inn HER og trykke “Follow”. Det er helt gratis 😊

Du kan også følge bloggen på FB

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg