Meksikansk flan

Meksikansk flan kan ligne på vår norske karamellpudding, men oppskriften er litt annerledes og den har litt revet appelsinskall. Denne oppskriften er passe til 8 porsjoner

2,5 dl sukker

2,5 dl melk

1 boks søtet kondensert melk

3 egg

3 eggeplommer

1/2 dl saft fra ferskpresset appelsin

1 ss revet appelsinskall

1 ss vaniljeekstrakt

1 ss maizenna

2,5 dl fløte

Smelt sukker til karamell i en stekepanne over middels høy varme. Pass på at det ikke blir brent. Hell karamellen over i en ildfast brødform og la den avkjøle seg.

Bland melk, kondensert melk, egg, eggeplommer, appelsinjuice, appelsinskall, vaniljeekstrakt og maizenna i en blender, og bland i ca. et minutt, til blandingen er helt glatt. Tilsett fløten, og puls flere ganger for å blande alt sammen. Hell blandingen over i brødformen.

Sett formen i en langpanne og fyll med kokende vann til halvveis opp på sidene av brødformen. Stekes i forvarmet ovn på 200 grader i 10 minutter, deretter 100 grader til flanen er fast men fortsatt dissete når du dytter til den, ca. 45 minutter til 1 time.

La flanen avkjøles, og deretter kjøles ned i min. 4 timer.

Ved servering, skjæres det langs kanten av formen for å løsne flanen. Vend den over på et fat, så karamellen kommer på toppen.

Pynt med frukt, bær eller blomster (pass på at de er spiselige) etter eget ønske.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

    Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
    Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Siste innlegg