Mormors fiskegrateng – eller fiskekretteng, som hun sa

Jeg vet ikke hvorfor mormor kalte dette for fiskekreteng, men godt var det. Jeg har avveket litt fra oppskriften, for hun hadde ikke purrestrimler i, men jeg synes det er veldig godt.

 

400 gr hvit fiskefilet

50 gr mel

5 egg

2 ts salt

50 gr smør

5 dl melk

1 ts muskat

1/2 purre i fine strimler

Knust kavring til toppen

Vask fisken, tørk den og kutt den i biter på ca 2,5 x 2,5 cm.

Smelt smøret i en tykkbunnet kjele og rør inn melet. Spe med melk under omrøring til du får en passelig tykk hvit saus. Tilsett salt, muskat og rør det godt inn i sausen. La sausen avkjøles litt før du rører inn eggeplommene. Pisk eggehvitene stive. Tilsett fisk og purre i sausen og skjær forsiktig inn eggehviten. Smør en ildfast form og fordel massen utover i formen.

Strø over kavring og sett den i ovnen på 180 grader i ca 45 min. – 1 time.

Serveres med kokte poteter, revne gulrøtter og ev. smeltet smør.

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg