Mormors fiskegrateng med revne gulrøtter

Mormor lagde verdens beste fiskegratteng, eller fiskekretteng, som hun sa og det var ikke noe juks med makaroni. Hun serverte den alltid med revne gulrøtter, kokte poteter og smeltet smør.

Fiskegratengen:

400 g hvit fiskefilet

50 g mel

5 egg

2 ts salt

50 g smør

5 dl melk

1 ts muskat

1/2 purre i fine strimler

Knust kavring til toppen

Vask fisken, tørk den og kutt den i biter på ca 2,5 x 2,5 cm.

Smelt smøret i en tykkbunnet kjele og rør inn melet. Spe med melk under omrøring til du får en passelig tykk hvit saus. Tilsett salt, muskat og rør det godt inn i sausen. La sausen avkjøles litt før du rører inn eggeplommene. Pisk eggehvitene stive. Tilsett fisk og purre i sausen og skjær forsiktig inn eggehviten. Smør en ildfast form og fordel massen utover i formen.

Strø over kavring og sett den i ovnen på 180 grader i ca 45 min. – 1 time.

Gulrøttene:

2 gulrøtter

1/2 sitron, kun saften

1,5 ss sukker

Riv gulrøttene, bland sitron og sukker og hell over gulrøttene.

Serveres med kokte poteter og ev. smeltet smør.

Du kan abonnere på nyheter fra bloggen min, ved å gå inn HER og trykke “Follow”. Det er helt gratis 😊

Du kan også følge bloggen på FB

2 kommentarer
    1. Jippi, nesten som hjemme hos oss..og hos meg. Jeg hater makaroni i fiskegrateng og har lurt på om det er noe de fant på for å drøye fisken når det var ti unger i familien. Makroni er ikke akkurat noe norske greier.
      Men vi brukte/bruker brødterninger på toppen og noen klatter margarin. Så får man sprø “krutonger”. Og gulrøttene ble revet og blandet med eddik/vann/sukker.

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg