Stefaren min har vokst opp med munker og er en dreven munkesteker. Jeg som aldri har vært vant til munker, ble skikkelig imponert når jeg så han trikset dem rundt i det gamle munkejernet med to pinner. Varme munker med mammas jordbærfrysetøy er en vinner.
Munkene:
3 egg
2 kopper sukker
2 kopper kefir
4 kopper mel
4 ts bakepulver
1/2 ts kardemomme
1 ts salt
1/2 ts natron
Alt blandes sammen. Varm munkjernet, Tilsett godt med smør (stefaren min sier det må være Melange) i hvert hull og hell i litt røre. Når de begynner å bli litt stive, snus de med to trepinner. Det er smart å stadig snu litt på dem mot sluttet av steketiden, så de blir ferdige i midten, før de blir brent.
Frysetøyet:
2 pk Jam
1 kg sukker
1 kasse jordbær
Rens og knus jordbærene for hånd. Bland frysepulver med sukker og rør det inn i bærene. Fryses i passe porsjoner.