Nepestuing

Nepestuing er en grønnsaksrett som smaker godt til både fisk og kjøtt.

Neper, skrelt og delt i terninger

Gulrøtter, skrelt og delt i terninger

2 ss smør

1 klype muskat

2 ss hvetemel

5 dl melk

Salt og pepper

1 finstrimlet purre

Litt finhakket persille

 

Kok neper og gulrøtter i terninger i vann, til de er nesten møre. Hell av kokevannet. Smelt smør med muskat i en kjele og rør ut hvetemel, spe med melk og rør godt for å unngå klumper. La småkoke i 5 minutter og smak til med salt og pepper. Tilsett purre, neper og gulrøtter. Rett før servering tilsettes også finhakket persille.

Om du vil lage en mer luksuriøs selskapsvariant, kan du koke opp fløte og jevne med maizenajevner i stedet for å lage hvit saus.

 

Du kan abonnere på nyheter fra bloggen min, ved å gå inn HER og trykke “Follow”. Det er helt gratis 😊

Du kan også følge bloggen på FB

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg