Nyttårsaften – hva i all verden skal jeg lage? Det er ikke alltid like enkelt å finne på noe og jeg får alltid mange spørsmål om forslag til meny til nyttårsaften.
Her kommer noen forslag:
Til forrett:
eller røykelaks med Skagensalat, som jeg også synes passer godt om du skal servere pinnekjøtt:
Dillpannacotta med ørret, rogn og reker smaker godt og kan lages klart i forveien:
Gratinert hummer er et nydelig alternativ, som helt garantert faller i smak:
Om du ønsker en forrett med kjøtt, foreslår jeg asparges med skinke og hollandaise:
eller carpaccio:
Til hovedrett:
Om du har lyst på fisk:
Kveitefilet med baconterninger, ertepuré og amaronesaus
Tunfisk med kremet kaperssaus er også et godt alternativ:
Om du ønsker en hovedrett med kjøtt:
Jeg kan anbefale mammas kalkunbryst. Det er enkelt å lage og mye gjøres klart i forkant, så det ikke blir så mye stress når gjestene kommer.
Pinnekjøtt er også en vinner på nyttårsaften. Jeg har en nydelig saus til min.
eller ytrefilet med pastinakkpuré og cognac- og peppersaus:
Til dessert:
Hvis du vil bruke opp julekaker, passer denne juledesserten veldig godt. Jeg har brukt sirupssnipper, men du kan gjerne bruke pepperkaker også.
eller Crème brûlée:
Limoncellotiramisu smaker nydelig og er vår favorittdessert for tiden:
Lykke til med nyttårsmaten og godt nytt år!
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.