Denne deilige desserten er velegnet til selskap. Jeg synes den har en perfekt balanse mellom søtt og syrlig. Denne oppskriften er passe til 4 personer.
1/2 kurv søte jordbær, renset og delt i 4
Kjeksen
2 ss sitronolje
2 ss sitronbalsamico
80 g canistrelli (eller annen italiensk kjeks)
Grovhakk canistrelli i en food processor eller med stavmikser. Bland den med sitronnolje og sitronbalsamico. Bre blandingen utover et bakepapir og stek dem i ca 5 minutter på 180 grader. La det avkjøles og bli deilig sprøtt igjen.
Oste- og pistasjkremen
90 g pistasjkrem
60 g melk
200 g mascarpone
2 ss sitronolje
2 ss sitronbalsamico
2 ss finrevet økologisk limeskall
2 ss limesaft
Rør sammen alle ingrediensene til oste- og pistasjkremen i en bolle.
Legg halvparten av canistrellien i bunnen av 4 dessertglass. Legg på halvparten av kremen. Legg på bærene, deretter resten av kremen og tilslutt resten av kjeksen. Pynt med et mynteblad og server.