Oste- og pistasjdessert med italiensk kjeks

Denne deilige desserten er velegnet til selskap. Jeg synes den har en perfekt balanse mellom søtt og syrlig. Denne oppskriften er passe til 4 personer.

1/2 kurv søte jordbær, renset og delt i 4

Kjeksen

2 ss sitronolje

2 ss sitronbalsamico

80 g canistrelli (eller annen italiensk kjeks)

Grovhakk canistrelli i en food processor eller med stavmikser. Bland den med sitronnolje og sitronbalsamico. Bre blandingen utover et bakepapir og stek dem i ca 5 minutter på 180 grader. La det avkjøles og bli deilig sprøtt igjen.

Oste- og pistasjkremen

90 g pistasjkrem

60 g melk

200 g mascarpone

2 ss sitronolje

2 ss sitronbalsamico

2 ss finrevet økologisk limeskall

2 ss limesaft

Rør sammen alle ingrediensene til oste- og pistasjkremen i en bolle.

Legg halvparten av canistrellien i bunnen av 4 dessertglass. Legg på halvparten av kremen. Legg på bærene, deretter resten av kremen og tilslutt resten av kjeksen. Pynt med et mynteblad og server.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg