Det er litt jobb med denne kaken, men den smaker godt og om du er litt kunstnerisk, kan den se veldig lekker ut.
300 g pepperkaker
150 g smør
1 pk gele
2,5 dl vann
200 g kremost naturell
50 g kremost med smak av mandarin og ananas
1 boks rømme
1 ts vaniljesukker
100 g melis
3 dl fløte
1 pk bringebærgele og 2,5 dl vann
Pepperkaker, bær, mynteblader og julegodteri til pynt
Knus pepperkaker i en foodprossesor eller i en pose med en kjevle. Tilsett smører i terninger og bland det til en jevn deig. Legg bakepapir i bunnen av en 24 cm springform. Trykk pepperkakeblandingen jevnt utover bunnen og stek den i ovnen på 170 grader i 10 minutter. Sett bunnen til avkjøling.
Lag sitrongele av 1 pk gele og 2,5 dl vann og sett til avkjøling.
Visp kremost naturell, kremost med smak av mandarin og ananas, rømme, vaniljesukker og melis godt sammen med en mikser.
Visp fløten til krem og sett den kaldt.
Bland den avkjølte geléen forsiktig inn i osteblandingen og hell det over pepperkakebunnen i formen. Sett kjølig i minst 3 timer til kaken har stivnet.
Lag bringebærgele av 1 pk gele og 2,5 dl vann. La geleen bli helt kald og hell den over ostekaken som fortsatt står i formen. Avkjøl ostekaken til geleen er stivnet.
Skjær langs kanten av springformen og løsne kakeringen. Sett på et serveringsfat og ta av bunnen på formen, dra vekk bakepapiret.
Pynt med bær, f.eks. bjørnebær, blåbær, bringebær og physalis, pepperkaker, polkastenger og mynteblader. Kaken holder seg godt et par dager i kjøleskapet.
Du kan abonnere på nyheter fra bloggen min, ved å gå inn HER og trykke “Follow”. Det er helt gratis 😊
Du kan også følge bloggen på FB