Ostesufflè er en av barndommens virkelig gode matminner og jeg synes fortsatt det er skikkelig godt. Jeg varierer den litt med f.eks. å ta i litt strimlet kokt skinke, men ikke så mye at sufflèen ikke blir luftig.
3 ss smør
4 ss mel
3 dl melk
5 egg
1 ts salt
1 ts muskat
200 g reven ost, gjerne vellagret
Lag en tykk, hvit saus av smør, mel og melk ved å smelte smøret i en kjele, rør inn melet og spe langsomt med melk, under omrøring. Avkjøl sausen i noen minutter, før du tilsetter eggeplommer, salt, muskat og ost.
Stivpisk eggehviter og rør dem forsiktig inn i sausen. Hell røren i en smurt ildfast form og stek sufflèen nederst i ovnen ved 180 grader i ca. 50 minutter. Den faller fort sammen, så den må serveres med en gang. Det er bedre at gjestene venter på suffléen enn omvendt.
Server ostesufflèen med godt brød og en salat ved siden av.