Det blir gjerne litt kalkunrester etter nyttårsaften og her er et forslag til ha det deilige kjøttet kan brukes til.
2 sjalottløk
1 pk sopp i skiver (f.eks. sjampinjong eller aroma)
1 fedd finhakket hvitløk
3/4 ltr. fløte
1 ss kyllingfond
60 g reven parmesan
1 strimlet paprika
1 ts estragon, tørket
1 ts basilikum, tørket
1 ts italiensk krydderblanding
1 neve finhakket bladpersille
400 g kalkunrester i biter
Salt og pepper
Finhakk løken og fres den i 1 ss smør. Tilsett soppen og hvitløken og fres det sammen med løken. Tilsett krydder, fløten, kyllingfond og osten. La det koke til fløten tykner. Tilsett resten av ingrediensene og la det trekke i noen få minutter. Smak til med salt og pepper.
Serveres med pasta etter eget ønske og en persillekvast til pynt.
2 kommentarer
Laksen?
Ellers herlig oppskrift! Godt Nytt år!
Takk, en aldri så liten glipp… Godt nytt år til deg også 🙂