Pistasjis er nok favorittisen min. Den er ekstra god når du har laget den selv 🤩
150 g pistasjkjerner
50 g sukker
1 vaniljestang av god kvalitet (f.eks. Tahiti)
5 dl melk
3 dl fløte
6 eggeplommer
100 g sukker
Knus pistasjkjerner i en blender med 50 g sukker. Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Kok langsomt opp melk og fløte med pistasjkjernene og vaniljestangen inkludert frø. Ta kjelen til side og la det trekke i 20 minutter. Pisk eggeplommer og 100 g sukker til eggedosis. Tilsett melk og vaniljeblandingen i eggedosisen under omrøring. Ta denne blandingen tilbake i kjelen og varm opp til 80 grader under omrøring til det tykner. Kjør blandingen en ekstra gang med stavmikser, sil den over i en bolle og avkjøl. Kjør i iskremmaskin til den er ferdig.
Her har jeg servert isen med fransk vaniljemakron og en en coulis av bringebær og blåbær, som jeg har kjørt sammen med en stavmikser, silt og smakt til med melis.
Du kan abonnere på nyheter fra bloggen min, ved å gå inn HER og trykke “Follow”. Det er helt gratis 😊
Du kan også følge bloggen på FB