Lag pizzasnurrer til kveldskosen, barnebursdag eller som turmat. De smaker godt både nystekte, oppvarmet, lunkne og kalde.
Bunnen:
6 dl tipo 00 mel
2 ss olivenolje
1 ts salt
1 ts sukker
1/2 pose tørrgjær
Ca 2,5 dl lunkent vann
Elt alt godt sammen. Pass på at deigen ikke blir for fast, men heller nesten litt for våt (sånn at den akkurat kan trykkes ut). La den heve i minimum 1 time. Du kan også lage deigen dagen i forveien og la den heve langsomt i kjøleskapet.
Pizzasaus:
1 boks hakkede tomater fra Mutti
1 finhakket løk
1 laurbærblad
1 ss tørket oregano
2 finhakkede fedd hvitløk
1 ss tørket basilikum
1/2 ts pepper
5 dråper tabasco
1 ts knust fennikel
Alt blandes i en kjele og kokes lenge, gjerne en time eller mer.
Kjevle deigen flat. Den skal være ca. 30 x 50 cm. Smør pizzasausen utover. Unngå de siste 2 cm. Legg på det fyllet du ønsker.
Jeg har bruk:
1 finhakket rødløk
1/2 finstrimlet purre
200 g små kjøttboller
100 g pepperoni
1 ts oregano
200 g ost
Det er viktig at du ikke legger på for mye fyll, for da blir det vanskelig å rulle sammen.
Når du er fornøyd med fyllet, rulles deigen sammen til en lang pølse, som skjæres i ca. 1,5 cm tykke skiver. Legg snurrene på et stekebrett kledt med bakepapir og dryss på ekstra ost. Etterhev pizzasnurrene i ca. 30 minutter. Stek på 225 °C i ca. 15 minutter.
Du kan abonnere på nyheter fra bloggen min, ved å gå inn HER og trykke “Follow”. Det er helt gratis 😊
Du kan også følge bloggen på FB