Poke bowl er en rett som kommer fra Hawaii. Den serveres oftest med ris i bunnen og rå fisk i terninger, men jeg liker veldig godt konseptet og her har jeg laget en variant med kyllingbryst. Oppskriften er til 1 person.
1 kyllingbryst person, saltet, pepret og brunet i litt smør
1/2 løk i strimler, brunet i litt smør
1/2 vårløk i strimler
1/2 rød paprika i strimler
2 never spinat, dampet i en blanding av smør, vann og kyllingfond
50 g shitakesopp (eller aromasopp) i skiver og brunet i litt smør
Superris, laget etter anvisning på pakken, men med dobbel mengde vann + 1 ts kyllingfond
1 ss sesamfrø, ristet i tørr panne
Pokesaus (kikkoman har en ferdig saus) – mengde etter eget ønske
Legg superris i bunnen av en bolle. Dander de andre ingrediensene rundt. Dryss over sesamfrø. Server med pokesaus, som helles over, før alt blandes.
NAM!
Nå kan du få tilsendt nyheter fra bloggen, ved å melde deg på HER