Potet- og purresuppe

Potet- og purresuppe smaker mye bedre enn man skulle tro. Den er også svært mettende og passer bra å servere til sultne ulver. Denne oppskriften er passe til 6 personer.

3 ss smør

2 store purre, bare de hvite og lysegrønne delene, grovhakket

3 fedd hvitløk, skrelt og knust

1 kg poteter, ikke kokefaste, skrelt og delt i terninger

1,5 ltr kyllingkraft (vann og kyllingfond eller vann og kylling/hønebuljong)

4 laurbærblad

3 kvister fersk timian

1 ts salt

1/2 ts malt svart pepper

2,5 dl fløte

Gressløk, finhakket

Smelt smøret over middels varme i en stor gryte. Tilsett purre og hvitløk og la det koke seg mørt i ca. 10 min. under jevnlig omrøring. Det skal ikke bli brunt, så juster varmen etter behov for ikke å bli brun.

Tilsett poteter, kraft, laurbærblad, timian, salt og pepper og kok opp. La potenene småkoke til potetene er veldig myke (ca 15 min.).

Fisk ut timiankvistene og laurbærbladene, og kjør suppen med stavmikser til den er helt jevn.

Tilsett fløte og gressløk og la det koke opp. Smak til salt og pepper. Hvis suppen er for tynn, la det småkoke til den tykner. Hvis den er for tykk, tilsett melk for å tynne den ut. Server med sprøstekte baconterninger og godt brød. Pynt med friske spirer eller urter.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg