Om du er så heldig å få tak i en hjortenakke, finnes flere muligheter enn å lage kjøttdeig og koke kraft på nakken. Jeg serverer den med hjemmelagde burgerbrød og coleslaw og synes det smaker fortreffelig.
1 hjortenakke smøres inn med en blanding av 4 ss brunt sukker, 2 ss dijonsennep, 2 ts paprikapulver, 1 ts chilipulver, 4 ts liquid smoke, salt og nykvernet pepper.
Legg nakken i en ildfast form og sett den i ovnen på 220 grader i 30 minutter. Hell på 5 dl vann, dekk formen med aluminiumsfolie og skru ned ovnen til 100 grader i to døgn. Du leste ikke feil. Jeg forsøkte etter ett døgn, men da er den fortsatt seig.
Før servering rives kjøttet fra hverandre med to gafler og blandes med kraften fra stekingen og en god barbequesaus.
Du kan kjøpe ferdige burgerbrød, men du finner oppskrift på nydelige, hjemmebakte burgerbrød her:
https://aperitivomat.blogg.no/1489129040_burgerbrd.html
Coleslawoppskriften min finner du her:
https://aperitivomat.blogg.no/1470677996_spareribs_med_colesla.html