Rabarbrakake – en ganske perfekt en

Jeg synes ofte at rabarbra blir for syrlig, samme hva du gjør med den, men i denne kaken synes jeg balansen mellom søtt og syrlig er perfekt.

 

225 g sukker

1 ts bakepulver

1/2 ts salt

250 g mel

2 egg, lett sammenpiskede

250 g rømme

7,5 dl rabarbra i skiver

Rør sammen alle ingrediensene utenom rabarbraen i en bolle. Rør inn rabarbraen. Fordel blandingen over i en middels stor, smurt springform.

200 g sukker

60 g romtemperert smør

30 g mel

1 ts malt kanel

Rør sammen sukker og smør i en bolle til du har en jevn masse. Rør inn mel til du har en klumpete blanding. Dryss blandingen over kakedeigen og gi den et dryss kanel.

Stekes på 175 grader, litt langt ned i ovnen i ca. 45 minutter. Sjekk med en tynn pinne, at den er klar. Når det ikke henger på deig lenger, kan du ta den ut og legge på rist.

Serveres med f.eks. vaniljeis.

 

Du kan abonnere på nyheter fra bloggen min, ved å gå inn HER og trykke “Follow”. Det er helt gratis 😊

Du kan også følge bloggen på FB

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg