Jeg synes ofte at rabarbra blir for syrlig, samme hva du gjør med den, men i denne kaken synes jeg balansen mellom søtt og syrlig er perfekt.
225 g sukker
1 ts bakepulver
1/2 ts salt
250 g mel
2 egg, lett sammenpiskede
250 g rømme
7,5 dl rabarbra i skiver
Rør sammen alle ingrediensene utenom rabarbraen i en bolle. Rør inn rabarbraen. Fordel blandingen over i en middels stor, smurt springform.
200 g sukker
60 g romtemperert smør
30 g mel
1 ts malt kanel
Rør sammen sukker og smør i en bolle til du har en jevn masse. Rør inn mel til du har en klumpete blanding. Dryss blandingen over kakedeigen og gi den et dryss kanel.
Stekes på 175 grader, litt langt ned i ovnen i ca. 45 minutter. Sjekk med en tynn pinne, at den er klar. Når det ikke henger på deig lenger, kan du ta den ut og legge på rist.
Serveres med f.eks. vaniljeis.
Du kan abonnere på nyheter fra bloggen min, ved å gå inn HER og trykke “Follow”. Det er helt gratis 😊
Du kan også følge bloggen på FB