Reisdyrgryte er fantastisk høstmat. Sammen med mandelpotetpuré og rosenkål med bacon, kan du gjerne servere det til gjester.
2 løk i strimler
2 pk skivet sopp
1 kg reinsdyrkjøtt i terninger (f. eks mørbrad)
1boks seterrømme
1 boks kremfløte
1/2 ss knuste einerbær
2 ts pepper
1 skvulp solbærsaft
50 g brunost
Start med å brune løk, sopp og reinsdyrkjøtt i smør. Hell på rømme og fløte. Tilsett einerbær, pepper, solbærsaft og brunost. La de koke til kjøttet er mørt. Tiden avhenger av hva slags kjøtt du bruker.
Potetpuréen lager du enkelt ved å skrelle og koke (trekke) 1 kg mandelpoteter. Hell av vannet og damp dem tørre. Mos potetene, tilsett 1/2 pakke smør og ca. 3 dl fløte (til passe konsistens). Smak til med ca. 1 ts salt og 1 ts pepper.
Oppskrift på rosenkål med bacon finner du her:
http://aperitivomat.blogg.no/1478459830_rosenkl_med_bacon.html
Du kan abonnere på nyheter fra bloggen min, ved å gå inn HER og trykke “Follow”. Det er helt gratis 😊
Du kan også følge bloggen på FB