Rislapper

400 g risgrøt eller kokt ris etter middagen

4 egg

5 ss sukker

0,5 ts kardemomme

1 dl hvetemel

1/4 ts vaniljeekstrakt

1/2 ts bakepulver

Smør til steking

Om du har kokt ris etter middagen, kjøres denne til en jevn masse i en blender, eller med stavmikser.

Bland egg, sukker, kardemomme, hvetemel, vaniljeekstrakt og bakepulver i en bolle. Visp til du har en jevn masse. Tilsett risengrøt eller rismassen og rør jevnt. La røra stå og svelle i min. 15 min. Settes med spiseskje i varm stekepanne med smeltet smør og stekes brune på den ene siden, før de snus og stekes ferdige. Serveres med rømme og syltetøy eller smør og brunost.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg