Jeg har vokst opp med mormors potetklubb og synes det smaker nydelig. Etter jeg ble voksen, var jeg så heldig å få ei venninne fra Nord-Trøndelag, som introduserte meg for duppe, som er en saus med brunost, som passer perfekt til klubben og det salte flesket. Denne oppskriften er laget etter ca.mål, for melmengden må tilpasses potetene. Det må være mulig å forme baller, som ikke skal gå i stykker i kokingen, men samtidig vil vi ikke ha “sprettballer” heller. Du får 14 – 16 klubb av denne oppskriften.
20 store poteter
3 dl hvetemel
3 dl byggmel
4 ts salt
Mal potetene i kjøttkverna. Press ut overflødig vann og rør inn salt og mel.
Kok opp en stor kjele med vann. Form potetmassen til boller med handa og ei skje og legg dem forsiktig i kjelen. La dem småkoke i ca 1 time.
Serveres med stekt flesk og stekefettet, dersom du er fra mine hjemtrakter, eller med duppe til.
Duppe:
4 ss brunost
3 ss sukker
2 ss hvetemel
3 dl melk
salt
Alt blandes og kokes opp.
Du kan abonnere på nyheter fra bloggen min, ved å gå inn HER og trykke “Follow”. Det er helt gratis 😊
Du kan også følge bloggen på FB