Schnitzel er vanlig å servere i store deler av mellomeuropa. Jeg liker å variere tilbehøret og kan anbefale disse potetene som en variasjon. Denne oppskriften er passe til 4 personer.
1 ts salt
1⁄2 ts pepper
2 dl hvetemel
4 egg
5 dl panko eller strøkavring
3 ss smør
3 ss rapsolje
200 g erter (helst ferske eller frosne)
1 ss smør
8 ansjosfileter (frivillig)
2 ss kapers
1 sitron i båter
Skjær kjøttet i 4 skiver og bank dem ut til de er 5 mm tykke. Krydre med salt og pepper på begge sider. Finn fram tre dype tallerkener eller boller. Hell melet i den første, visp sammen eggene i den andre og griljermelet i den tredje. Plasser dem etter hverandre på benken. Dypp en og en kjøttskive først i mel, deretter i egg og til slutt i griljermel, og legg dem med litt avstand på et bakepapir.
Varm en stor stekepanne og ha i ca. 1/4 av smøret og all oljen. Når det slutter å bruse, kan du legge i to schnitzler. Stek dem ca. 3 min. på hver side, til de er gylne og sprø. Legg dem over i en ildfast form og hold dem varme. Gjenta prosessen med de siste schnitzlene.
Potetene:
1/2 dl Bergbys søt og sterk pølsesennep
2 ss kapers
1/2 dl olivenolje
1 neve finhakket bladpersille
1 finhakka vårløk
Reddikspirer
1/2 lime, kun saften
Pepper
Alt røres godt sammen og blandes med nykokte poteter. Dryss reddikspirer over.
Det så veldig godt ut. Takk for oppskriften! Skal lagre den til neste gang jeg skal lage schnitzel.
Bare hyggelig 🙂