Siciliansk tunfisk

Vi er veldig glade i fersk tunfisk hos oss og leter etter nye måter å servere den på hele tiden. Denne sicilianske varianten smaker helt nydelig og i tillegg tar det ikke lang tid å lage den. Du får kjøpt tunfisk hos Meny. Om de ikke har det inne, kan de bestille til deg. Denne oppskriften er passe til 4 personer.

4 tunfiskbiffer a 200 – 250 g

Olivenolje til å pensle med

Salt og nykvernet pepper

1 ss olivenolje

2 fedd hvitløk, finhakket

1 pk søte minitomater, delt i 4

2 dl tørr hvitvin

10 grønne oliven i skiver

1 dl kapers, skylt

1 1/2 ss revet sitronskall

2 ss sitronsaft

2 ts finhakket fersk timian

2 ts finhakket fersk persille

1/4 ts salt

1/4 ts nykvernet svart pepper

1 dl finhakket fersk persille

Stek hvitløken i et minutt i litt olje. Tilsett tomatene og la det steke et par minutter til. Tilsett vinen og la det koke inn til halv væskemengde. Tilsett resteren av ingredienser bortsett fra den siste persillen og la det småkoke i 5 minutter. Rør inn persillen, rør rundt og server.

Pensle tunfisken med litt olje og dryss på salt og pepper. Stek tunfiskbiffene på høy varme i 2 minutter på hver side, enten på grillen eller i stekepanne. Den skal være rosa i midten.

Server tunfiskbiffene med en gang toppet med sausen. Server gjerne med ovnsbakte minipoteter, krydret med olje og revet parmesan.

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg