Denne kyllingretten er lett å lage, og både kylling og poteter får deilig smak av sitron, hvitløk og oregano.
Retten er passe til 4 personer.
1 kg kylling overlår med bein og skinn
8 poteter i båter
1 løk i strimler
1 hvitløk delt i fedd og skrelt
1 neve finhakket oregano
20 oliven i skiver
5 tomater i skiver
1 ss honning
2 sitroner, en i skiver, saften fra den andre
5 ss olivenolje, extra virgin
1 ss kyllingfond
Salt og nykvernet pepper
Legg kylling, poteter, løk, hvitløk, oregano, oliven og sitron i en langpanne eller annen ildfast form.
Rør sammen olje, fond, honning, sitronsaft, tomater, salt og pepper og hell over kyllingen. Bland godt, slik alt blir dekket av olje.
Stekes på 180 grader i ca. 1 time, til kyllingen får brun skorpe og er gjennomstekt.
0 kommentarer