Jeg har laget sjokoladefondant mange ganger og synes det er spennende å forsøke nye varianter. Denne oppskriften gir 8 fondanter + en du kan ta ut tidligere og teste om de er ferdige.
200 g smør
200 g kokesjokolade
4 egg
4 eggeplommer
200 g sukker
10 ss baileys
200 g hvetemel
Smelt smøret i en kjele. Tilsett sjokoladen i biter og rør til den har smeltet. Pisk egg, eggeplommer og sukker godt sammen. Tilsett sjokoladesmøret og pisk videre til du får en glatt og blank sjokolademasse. Rør i Baileys og mel.
Smør porsjonsformer. Fyll deigen i formene så de blir 3/4 fulle.
Stekes midt i ovnen ved 200 grader i 10-12 min. Steketiden varierer litt med ovn og størrelse på formene. Sjekk testkaken når det nærmer seg slutten av steketiden. Kaken skal være fast på oversiden, men bløt og flytende i midten.
Spises varme og nystekte, enten rett fra formen eller hvelvet over på tallerken. Server med krem eller en god is til.
Du finner oppskrifter på hjemmelaget vaniljeis her:
https://aperitivomat.blogg.no/1476605834_hjemmelaget_vaniljeis.html