Denne pannacottaen smaker ekstra godt for alle sjokoladeelskere. Du kan bruke så mørk sjokolade du vil. Jeg liker å blande hvit og mørk sjokolade. Denne oppskriften er passe til 8 personer.
100 g hvit kokesjokolade
100 g mørk kokesjokolade
2 vaniljestenger
1 ts vaniljesukker
4 ss brunt sukker
5 dl fløte
4 plater gelatin
Varm langsomt opp vaniljestengene på langs og skrap ut frøene. Legg vaniljestenger, frø, vaniljesukker, sukker, melk og halvparten av fløten i en kjele.
Legg gelatinplatene i litt kaldt vann. Finhakk sjokoladen og legg den i en bolle. Når melkeblandingen koker, tilsettes gelatinplatene (klem dem tomme for vann først). Kok opp på nytt og sil blandingen over sjokoladen og rør til den har smeltet. Rør til slutt inn resten av fløten.
Fordel blandingen i åtte skåler og la panna cottaen stå kaldt til den stivner, gjerne over natta.
Karamelliserte nøtter:
2 dl sukker
1 dl grovhakka valnøtter
1 dl grovhakka mandler
1 dl grovhakka pistasjnøtter
1 dl grovhakka hasselnøtter
1 klype finknust flaksalt
Smelt sukkeret til de karamelliserte nøttene til gyllen karamell i en stekepanne. Trekk pannen vekk fra varmen, rør inn nøttene og bland godt. Hell blandingen utover et stekebrett med bakepapir og strø over litt knust flaksalt. Spre nøttene utover med to gafler. Når de er helt avkjølt knekkes de opp i biter.
Dryss karamelliserte nøtter over panna cottaen ved servering.