Sjokoladepudding med vaniljesaus er vel kanskje yndlingsdesserten fra barndommen til de fleste. Den smaker aller best hjemmelaget og det er ikke vanskelig.
Vaniljesausen:
4 eggeplommer
2 dl melk
2 dl fløte
50 g sukker
1/2 vaniljestang
Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Kok opp melk, sukker vaniljestangen og frø fra vaniljestangen, så sukkeret løser seg opp. Om du koker langsomt opp, får du mest vaniljesmak.
Del eggene, så du får eggeplommene i en bolle. Hell melk- og fløteblandingen forsiktig over eggeplommene mens du visper kraftig. Hell blandingen tilbake i kjelen og varm forsiktig opp, mens du rører. Det må ikke koke denne gangen. Fisk ut vaniljestangen og sett til avkjøling.
Sjokoladepuddingen:
4 gelatinplater
3 dl melk
2 dl fløte
50 g sukker
100 g mørk sjokolade i terninger
Kok opp melk, fløte og sukker i en kjele, så sukkeret løser seg opp. Legg gelatinen i kaldt vann i ca. 5 min.
Løft kjelen vekk fra platen og rør inn sjokoladen. Klem vannet ut av gelatinen, og smelt den direkte i den varme blandingen. La blandingen stå til avkjøling i noen minutter.
Hell blandingen i 6 små former, eller en stor form. Sett den i kjøleskapet til puddingen blir stiv i minimum 2 timer.
Server sjokoladepuddingen med vaniljesaus eller litt pisket krem.
Om du vil hvelve sjokoladepuddingen over på et fat og pynte den, dyppes formen i varmt vann for å få puddingen enkelt ut av formen.