Denne desserten er mektig, så en liten skive til dessert er nok. Toppen blir deilig sprø og er min favorittdel av denne paien.
Pecanbunn:
3 dl hvetemel
90 g pecannøtter
3 ss melis
1 klype salt
60 g smør i terninger
1 dl isvann
Kjør mel, pecannøtter, melis og salt i en food processor. Tilsett smør og kjør massen sammen til smøret er på størrelse med erter. Tilsett vannet og kjør videre til deigen begynner å henge sammen. Tilsett mer vann om nødvendig. Sett den kaldt i minimum 30 minutterm, før den trykkes ut i en paiform.
Fyll:
1 liten, kokt søtpotet uten skall
2 dl sukker
1 klype kanel
1 klype kardemomme
1 klype ingefær
2 egg
2,5 dl fløte
250 g marshmallows
Kjør søtpotet, sukker og krydder til en jevn masse i en food processor. Tilsett egg og fløte og kjør videre til du har en fin, jevn masse.
Hell fyllet opp i bunnen og sett paien midt i ovnen på 190 grader i ca. 35 minutter. Fyllet skal så vidt ha satt seg. Avkjøt paien helt.
Legg tett i tett med marshmallows på toppen av paien. Sett den i ovnen på 250 grader under grillelementet i 1-2 minutter. Følg godt med, så ikke marshmallowsen blir brendt, for dette går fort.
Serveres med krem eller hjemmelaget is, som du finner oppskrift på her:
https://aperitivomat.blogg.no/1476605834_hjemmelaget_vaniljeis.html