4 store eller 6 små kyllingfileter
1 dl Ketjap Manis
2 ts hvitløk fra tube
1 ts Sambal Olek
2 ss nøytral olje
1 ss sesamolje
1 ss ingefær fra tube
1 neve frisk, finhakket koriander
Jeg starter med å lage marinaden til kyllingfileten. Bland Ketjap Manis, hvitløk, Sambal Olek, olje, sesamolje, ingefær og koriander godt sammen. Legg kyllingen i marinaden og la den ligge i minimum 30 minutter, gjerne over natten. Grilles eller stekes i panne, til de er gjennomstekte, men ikke tørre.
Peanøttsausen:
1/2 glass peanøttsmør
Marinaden fra kyllingen
Bland sammen i en kjele og kok opp. Spe med vann til det er passe tykt.
Salaten:
1/2 agurk i små terninger
1 reven gulrot
1/2 strimlet salathode
2 finhakkede vårløk
1 finhakket, rød paprika
2 finhakkede chili
Saften av 2 lime
1 potte finhakket koriander
1 pose cashewnøtter, ristet i tørr stekepanne