Italia har mange gode desserter, og denne er helt nydelig, lett å lage og kan gjøres helt klar på forhånd, om du skal ha gjester. Den kan også lages i porsjonsskåler. Denne oppskriften er passe til 6 personer.
3 eggeplommer
3 ss sukker
250 g mascarpone
3 eggehviter
1/4 ts salt
3 dl kald, sterk kaffe (gjerne espresso)
4 ss marsalavin
2 pk fingerkjeks
5 ss revet kokesjokolade
Pisk eggeplommer og sukker lys og luftig, tilsett mascarpone og rør blandingen glatt.
Pisk eggehvitene stive med salt. Bland eggehvitene forsiktig med ostekremen.
Legg et lag med krem i bunnen av et serveringsfat. Bland kaffe med marsalavin. Dypp fingerkjeksene raskt i kaffeblandingen (pass på så de ikke blir for bløte) og legg dem på kremen.
Legg et nytt lag med krem, kjeks oppå og avslutt med et lag krem. Dryss revet kokesjokolade på toppen og avkjøl i minimum 1 time før servering.
Du kan abonnere på nyheter fra bloggen min, ved å gå inn HER og trykke “Follow”. Det er helt gratis 😊
Du kan også følge bloggen på FB