Tom Kha Gai smakfull kyllingsuppe fra Thailand. De lager den med en hel kylling og med galangal. Denne oppskriften er en lettvint variant, med ingefær og kyllingfilet. Oppskriften er passe til 4 personer.
200 g ferdigkokt ris
3 kyllingfileter i terninger
100 g frisk, revet ingefær
2 fedd finhakket hvitløk
1 ts sitrongress fra glass
5 dl kyllingkraft (ev. vann og fond)
1 boks kokosmelk
1 boks kokoskrem
2 ss fishsauce
saft og revet skall av 1 lime
1/2 ts tørka chiliflak
2 ss frisk, finhakket koriander
1 finstrimlet paprika
2 finstrimlede vårløk
Kok risen etter anvisning på pakken.
Fres kyllingfileten i litt smør. Tilsett resten av ingrediensene, unntatt vårløk, paprika og ris.
La det koke i 15 minutter. Smak til med salt og pepper. Tilsett vårløk og paprika og la det koke et par minutter.
Server med kokt ris og litt koriander til pynt.