Tomatsuppe med egg

1 finhakket løk

1 finhakket gulrot

1 stilk finhakket stangselleri

2 fedd finhakket hvitløk

1/2 finhakket chili

2 ss olivenolje

2 ss tomatpuré

2 bokser, eller 1 flaske hermetiske tomater (helst Mutti)

0,5 liter grønnsakskraft ev. fond og vann eller buljongterninger og vann

2 ss frisk finhakket oregano

salt

Nykvernet pepper

Fres grønnsakene i oljen i en kjele til oljen blir blank, uten at den får farge.

Tilsett i tomatpuré og la frese i 1 minutt til.

Tilsett grønnsakskraft, tomater og oregano.

La det koke i minimum 1 time, så grønnsakene er møre og tomatene blir søtere. Om du ikke har tid til å vente, kan du koke i 20 minutter og tilsette en klype sukker.

Kjør suppen jevn med stavmikser og smak til med salt og pepper.

Om du vil ha en rundere suppe, kan du røre inn 1 dl fløte eller 2 ss crème fraîche til slutt.

Server med kokte egg, delt i to og litt godt brød, f.eks. dette deilige grytebrødet.

Du kan abonnere på nyheter fra bloggen min, ved å gå inn HER og trykke “Follow”. Det er helt gratis 😊

Du kan også følge bloggen på FB

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

    Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
    Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Siste innlegg