Tomatsuppe med egg

1 finhakket løk

1 finhakket gulrot

1 stilk finhakket stangselleri

2 fedd finhakket hvitløk

1/2 finhakket chili

2 ss olivenolje

2 ss tomatpuré

2 bokser, eller 1 flaske hermetiske tomater (helst Mutti)

0,5 liter grønnsakskraft ev. fond og vann eller buljongterninger og vann

2 ss frisk finhakket oregano

salt

Nykvernet pepper

Fres grønnsakene i oljen i en kjele til oljen blir blank, uten at den får farge.

Tilsett i tomatpuré og la frese i 1 minutt til.

Tilsett grønnsakskraft, tomater og oregano.

La det koke i minimum 1 time, så grønnsakene er møre og tomatene blir søtere. Om du ikke har tid til å vente, kan du koke i 20 minutter og tilsette en klype sukker.

Kjør suppen jevn med stavmikser og smak til med salt og pepper.

Om du vil ha en rundere suppe, kan du røre inn 1 dl fløte eller 2 ss crème fraîche til slutt.

Server med kokte egg, delt i to og litt godt brød, f.eks. dette deilige grytebrødet.

Du kan abonnere på nyheter fra bloggen min, ved å gå inn HER og trykke “Follow”. Det er helt gratis 😊

Du kan også følge bloggen på FB

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg