1 finhakket løk
1 finhakket gulrot
1 stilk finhakket stangselleri
2 fedd finhakket hvitløk
1/2 finhakket chili
2 ss olivenolje
2 ss tomatpuré
2 bokser, eller 1 flaske hermetiske tomater (helst Mutti)
0,5 liter grønnsakskraft ev. fond og vann eller buljongterninger og vann
2 ss frisk finhakket oregano
salt
Nykvernet pepper
Fres grønnsakene i oljen i en kjele til oljen blir blank, uten at den får farge.
Tilsett i tomatpuré og la frese i 1 minutt til.
Tilsett grønnsakskraft, tomater og oregano.
La det koke i minimum 1 time, så grønnsakene er møre og tomatene blir søtere. Om du ikke har tid til å vente, kan du koke i 20 minutter og tilsette en klype sukker.
Kjør suppen jevn med stavmikser og smak til med salt og pepper.
Om du vil ha en rundere suppe, kan du røre inn 1 dl fløte eller 2 ss crème fraîche til slutt.
Server med kokte egg, delt i to og litt godt brød, f.eks. dette deilige grytebrødet.
Du kan abonnere på nyheter fra bloggen min, ved å gå inn HER og trykke “Follow”. Det er helt gratis 😊
Du kan også følge bloggen på FB