Denne tunfiskretten kan fint brukes til festmat. Du får fersk tunfisk på Meny (kan hende du må bestille), men den er verdt å vente på.
Tunfisk med grilla grønnsaker og fennikel- og eplesaus
Sausen:
4 sjalottløk, finhakket
1 liten, finhakket fennikel
1 eple, skrelt og finhakket
1 dl hvitvin
2 ss pastis eller perod
1 dl fløte
1 ss kyllingfond
1 neve fersk kjørvel, finhakket
3 ss smør
Fres løk og fennikel i smør, til løken er blank. Tilsett eple og la det frese videre i 5 minutter. Tilsett vinen og la den koke inn. Tilsett pastis, fløte og kyllingfond. La det småkoke i 5 minutter. Tilsett kjørvel og smør og rør til smøret har smeltet. NB! Må ikke koke etter du har hatt i smøret.
Grønnsakene:
4 vårløk
8 minigulrøtter
8 minitomater
1 paprika i store biter
1/2 fennikel i store biter
4 sjalottløk
4 borettaneløk
Alle grønnsakene blandes med litt nøytral olje og grilles i grillwok i noen minutter, til løken er mør. STilsett litt salt og pepper før servering.
Tunfisken:
800 g tunfisk i fine biffstykker
Nøytral olivenolje
Salt og pepper
Smør fisken med olje før den krydres og grilles eller stekes på 2 minutter på hver side. Den skal være rosa i midten.
Server med valgfrie poteter. Pynt med litt granateplesteiner og kapers. Jeg har funnet de store kapersene i en Asiatisk butikk i Drammen.