600 g fersk tunfisk
Salt og pepper
30 g hvite sesamfrø
30 g svarte sesamfrø
Krydre tunfisken med salt og pepper. Bland sesamfrøene utover en tallerken og rull tunfisken i den, så den blir jevnt dekket. Varm opp en stekepanne med oljen. Brun tunfisken raskt på alle sider. Den skal kun få en stekeskorpe. La den få hvile før servering.
Skjær tunfisken i tynne skiver og anrett på tallerkener. Fordel salaten over og drypp over dressingen.
Salaten:
1 liten agurk i tynne strimler
4 reddiker i tynne strimler
1 bunt koriander, kun bladene
3 vårløk, finstrimlet
Litt frisésalat, finstrimlet
Strimle tilbehøret til salaten i fyrstikktynne strimler.
Dressing:
1 rød chili renset for frø, finhakket
2 dl teriyakisaus
4 ss riseddik
2 ss sesamolje
2 ts sukker
2 lime, revet skall og saften
Olje til steking
Bland sammen ingrediensene til dressingen.
Serveres enten alene, eller med ris eller nudler.
Du kan abonnere på nyheter fra bloggen min, ved å inn HER og trykke “Follow”. Det er helt gratis 😊
Du kan også følge bloggen på FB