Dette er en av favorittdessertene mine og den passer godt til litt finere anledninger. Mesteparten kan gjøres dagen før, så det kun gjenstår å pynte dem, rett før servering. Oppskriften er passe til 8 personer.
2 dl kremfløte
2 dl helmelk
1 vaniljestang av god kvalitet, delt på langs
4 eggeplomme
1 dl sukker
4 gelatinplater
4 dl lettpisket kremfløte
200 g brente mandler
Friske bær, gjerne flere slag. Jeg har brukt blåbær, bjørnebær og jordbær
Mynteblader til pynt
Legg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter.
Kok opp melk, fløte og vaniljestangen. Visp eggeplommer og sukker lett sammen. Spe den varme melken i eggeplommene og varm opp til det begynner å tykne uten at den koker.
Sil blandingen og rør inn gelatinplatene. Avkjøl kremen til litt lunken. Pisk fløten lett, uten at den blir helt stiv og rør det sammen.
Fordel fromasjen i 8 dessertskåler og sett kaldt til de skal serveres. Strø på brente mandler, pynt med friske bær, mynteblader og kanskje en fransk makron.